Praktijkverbruik

  • WAT IS UW PRAKTIJKVERBRUIK?
    Wat is het brandstofverbruik van een auto in de praktijk?
    Snel zoeken

Praktijkverbruik

Wat kunt u van het brandstofverbruik van een auto in de praktijk verwachten? Zijn ze in de praktijk wel zo zuinig als op papier? En als dat niet zo is wat betekent dit voor de kosten van een wagenpark?

In samenwerking met TNO is op basis van meerjarig onderzoek een model ontwikkeld waarmee het te verwachten brandstofverbruik en de daarmee samenhangende kostenpost in de praktijk met een hoge mate van betrouwbaarheid kunnen worden bepaald.

De op deze site getoonde praktijkverbruiken voor personenauto’s zijn gemiddelden die gebaseerd zijn op normaal, dagelijks gebruik. De verbruikscijfers zijn beschikbaar voor personenauto’s vanaf modeljaar 2003 waarvan de fabrieksnorm bekend is.

Hulp nodig?

Tankpassen en verbruikscijfers in uw organisatie?

Travelcard is leverancier van tankpassen die door zakelijke rijders worden gebruikt. Wilt u ook verbruikscijfers van uw wagenpark in kaart brengen en daardoor besparingsmogelijkheden inzichtelijk maken? Neem dan contact op om met Travelcard om de mogelijkheden van de Travelcard tankpas voor uw organisatie te bespreken.

Tankpas.nl voor MKB en ZZP

Naast tankpassen voor grootzakelijke klanten zijn er ook tankpassen voor ZZP en MKB beschikbaar onder het label tankpas.nl. Middels het label tankpas.nl wordt voor het segment ZZP en MKB een complete tankpas oplossing geleverd.

Praktijkverbruik
autonieuws

Smart EQ Fortwo

Het is nog niet voorgekomen dat een automerk eindigt met verbrandingsmotoren. Smart schakelt over naar louter elektrische modellen. Deze gaan in de toekomst door het leven als EQ Fortwo en EQ Forfour. De elektromotor heeft in alle gevallen een vermogen van 60 kW.

BMW X7

BMW presenteert de grootste suv in haar programma met de grootste nieren ooit. Het is ook een van de langste BMW s in de geschiedenis met een lengte van 5,15 meter. Standaard is hij voorzien van drie zitrijen met volwaardige elektrisch verstelbaar zittingen met lederen bekleding.

Skoda Rapid spaceback

Skoda neemt weer afscheid van de modelnaam Rapid. De opvolger van de middenklasser krijgt de naam Scala, Latijn voor trap en het staat symbool voor het feit dat de auto iets hoger in de markt staat. Rapid is een naam die Skoda al in 1934 gebruikte, maar ook in de jaren tachtig voor de coupe-versie van de toenmalige sedan met de motor achterin.

Porsche Panamera GTS Sport Turismo

De meest sportieve uitvoering van de Panamera is de GTS. Deze is verkrijgbaar bij zowel de reguliere versie, maar ook bij de meer praktische Sport Turismo. De GTS is voorzien van de vierliter V8-biturbomotor met achttraps PDK-automaat met dubbele koppeling. Het vermogen bedraagt 460 pk en het koppel 620 Nm.

Top 10 .. auto's op basis van praktijkverbruik